2009

Vorba din Folc

Blog

Blog de Muzica Populara

view:  full / summary

Noul Site Vorba din Folclor

Posted on October 28, 2017 at 3:35 AM Comments comments (0)

Din cauza nenumaratelor probleme pe care le-am avut cu platforma webs.com , am luat decizia de a muta siteul, chiar daca asta inseamna un nou inceput. Pentru cei care vor sa fie in continuare alaturi de noi , ne puteti gasi pe vorbadinfolclor.wixsite.com/vorbadinfolclorhttps://vorbadinfolclor.wixsite.com/vorbadinfolclor" target="_blank" rel="nofollow">

https://vorbadinfolclor.wixsite.com/vorbadinfolclor" target="_blank" rel="nofollow">


Vorba din Mahala : volumul 1 (live)

Posted on December 31, 2016 at 2:35 AM Comments comments (0)


Tracklist :

01.Taraful George Ness - Doi cai buni şi hamuri bune

02.Taraful din Vărbilău - Bate ploaia-n jaluzele

03.Ionel Tudorache - De la crama-acuma vin

04.Taraful George Ness - Am plecat la Timişoara

05.Lăutarii de la Băbiciu - Nașu’

06.Ionel Tudorache - Intr-o seara o tiganca

07.Taraful Mahalaua Veche - Magdalena

08.Neluta Neagu - Am alergat atatia ani

09.Taraful Mahalaua Veche - Zori de ziuă se revarsă

10.Ionel Barbu - Bate ploaia pe-nserateCraciun Fericit !

Posted on December 25, 2016 at 3:35 AM Comments comments (0)

  “Iată, vă aduc o veste de mare bucurie, care va fi pentru tot poporul: Astăzi vi s-a născut… Mântuitorul, care este Hristos Domnul” (Luca 2,9-11)

 

Sărbătoarea Naşterii Domnului este semnul iubirii supreme, ce leagă încă o dată cerul de pământ. În această zi întreaga creştinătate priveşte din nou spre ieslea din Betleem şi se lasă condusă de puritatea şi inocenţa Pruncului din staul.

 

  Vestea naşterii Domnului a fost adusă pe Pământ de Îngerul Gavril, care a poposit într-o cetate din Galileea, numită Nazaret „la o fecioară logodită cu un bărbat, pe nume Iosif, din casa lui David. Numele fecioarei era Maria”.

 

Îngerul i -a zis femeii: ,,Nu te teme, Marie; căci ai căpătat îndurare înaintea lui Dumnezeu. Şi iată că vei rămânea însărcinată, şi vei naşte un fiu, căruia îi vei pune numele Iisus. El va fi mare, şi va fi chemat Fiul Celui Prea Înalt; şi Domnul Dumnezeu îi va da scaunul de domnie al tatălui Său David. Va împărăţi peste casa lui Iacov în veci, şi Împărăţia Lui nu va avea sfârşit” (Luca 1, 26-35).

 

  La vremea naşterii lui Iisus, împăratul Romei a poruncit să se facă un recensământ al tuturor oamenilor din împărăţie. Pe vremea aceea Iudeea era sub ocupaţie romană. Oamenii au plecat toţi către cetăţile în care se născuseră, ca să fie înscrişi acolo. Iosif a pornit cu Maria din Nazaret către Betleem, locul de unde venise el. Pentru că în cetate veniseră foarte mulţi oameni, nu au găsit loc de găzduire decât într-un staul.

 

Mariei i-a venit sorocul şi l-a născut pe Pruncul Sfânt în grajd, L-a înfăşat şi L-a pus în iesle, să îi ţină cald răsuflarea vitelor.

 

Îngerii au vestit naşterea lui Hristos unor păstori, care au venit să se închine Marelui Împărat născut în ieslea din Betleem.

 

  Minunea din iesle a fost spusă şi celor trei magi din Răsărit, care s-au lăsat călăuziţi de Steaua lui David şi au ajuns la iesle, unde i-au adus în dat aur, smirnă şi tămâie.

 

După plecarea magilor, îngerul Domnului i s-a arătat în vis lui Iosif şi i-a spus să fugă cu Pruncul şi Maria, căci Irod, împăratul, căuta Pruncul pentru a-L ucide. Sfânta familie a fugit chiar în noaptea aceea în Egipt şi au stat acolo până la moartea lui Irod.

 

Chiar după fuga lor, Irod a pus să fie ucişi toţi pruncii din Betleem, fiindu-i frică să nu îl dea jos de pe tron cel ce fusese numit «Regele iudeilor ».

 

  Sărbătoarea Naşterii Domnului este un legământ al bunătăţii şi iubirii pentru omenire. Astăzi este un nou prilej în care trebuie să lăsăm miracolul din iesle să ne inunde inimile şi mintea, sa ne lăsăm călăuziţi de salvarea oferită de cer.

 


Dorul ,Codrul si cu Prutul

Posted on December 23, 2016 at 1:40 AM Comments comments (0)

You need Adobe Flash Player to view this content.


Altfel de colinde (IV)

Posted on December 23, 2016 at 1:35 AM Comments comments (0)Rss_feed